Integratie met MDR

Om integratie met Kaspersky Managed Detection and Response in te stellen, moet u de component Managed Detection and Response inschakelen en Kaspersky Endpoint Security configureren.

U moet de volgende componenten inschakelen zodat Beheerde detectie en respons kan werken.

Het inschakelen van deze componenten is niet optioneel. Anders kan Kaspersky Beheerde detectie en respons niet werken omdat het geen vereiste telemetriegegevens ontvangt.

Daarnaast kan Kaspersky Beheerde detectie en respons de ontvangen gegevens gebruiken van andere programmacomponenten. Het inschakelen van deze componenten is optioneel. Componenten die extra gegevens leveren omvatten:

U moet ook een nieuwe beveiligde verbinding (een achtergrondverbinding) tot stand brengen opdat Kaspersky Managed Detection and Response kan werken met Administration Server via de Webconsole van Kaspersky Security Center. U wordt door Kaspersky Managed Detection and Response gevraagd om een achtergrondverbinding te maken wanneer u de oplossing implementeert. Zorg ervoor dat de achtergrondverbinding tot stand is gebracht. Voor informatie over de integratie van Kaspersky Security Center met andere Kaspersky-oplossingen raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Integratie met Kaspersky Beheerde detectie en respons bestaat uit de volgende stappen:

1. Privé Kaspersky Security Network configureren

Sla deze stap over als u Kaspersky Security Center Cloud Console gebruikt. Kaspersky Security Center Cloud Console configureert automatisch Lokaal Kaspersky Security Netwerk bij het installeren van de MDR plug-in.

Privé KSN ondersteunt gegevensuitwisseling tussen computers en dedicated servers van Kaspersky Security Network, maar niet Global KSN.

Upload het Kaspersky Security Network-configuratiebestand in de Administration Server-eigenschappen. Het configuratiebestand van Kaspersky Security Network bevindt zich in het Ziparchief van het MDR-configuratiebestand. U kunt het Ziparchief verkrijgen in de Kaspersky Beheerde detectie en respons-console. Raadpleeg de help van Kaspersky Security Center voor meer informatie over de configuratie van de private Kaspersky Security Network-proxyserver. U kunt ook een Kaspersky Security Network-configuratiebestand uploaden naar de computer vanaf de opdrachtregel (zie onderstaande instructies).

Het privé Kaspersky Security Network configureren vanaf de opdrachtregel

Als gevolg hiervan zal Kaspersky Endpoint Security Privaat KSN gebruiken om de reputatie van bestanden, programma's en websites te bepalen. De beleidsinstellingen in het gedeelte Kaspersky Security Network geven de volgende bedrijfsstatus weer: KSN-netwerk: Privé-KSN.

U moet de uitgebreide KSN-modus inschakelen zodat Managed Detection and Response kan werken.

2. Kaspersky Managed Detection and Response-onderdeel inschakelen

Laad het BLOB-configuratiebestand in het Kaspersky Endpoint Security-beleid (zie onderstaande instructies). Het BLOB-bestand bevat de client-ID en informatie over de licentie voor Kaspersky Beheerde detectie en respons. Het BLOB-bestand bevindt zich in het ZIP-archief van het MDR-configuratiebestand. U kunt het Ziparchief verkrijgen in de Kaspersky Beheerde detectie en respons-console. Raadpleeg de Help van Kaspersky Managed Detection and Response voor gedetailleerde informatie over een BLOB-bestand.

Managed detectie en respons inschakelen in de beheerconsole (MMC)

Managed Detection and Response activeren in de Webconsole en cloudconsole

Managed Detection and Response activeren via de opdrachtregel

Kaspersky Endpoint Security controleert nu het BLOB-bestand. Verificatie van het BLOB-bestand omvat het controleren van de digitale handtekening en de geldigheidsduur van de licentie. Als het BLOB-bestand met succes is geverifieerd, zal Kaspersky Endpoint Security het bestand uploaden en naar de computer sturen tijdens de volgende synchronisatie met Kaspersky Security Center. Controleer de werkingsstatus van het onderdeel door het Application components status report te bekijken. U kunt de werkingsstatus van een onderdeel ook in rapporten bekijken in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security. Het onderdeel Managed Detection and Response wordt toegevoegd aan de lijst met Kaspersky Endpoint Security-onderdelen.